MMA

MMA
MMA beoefenen in de Koryukan Fightfactory bestaat er uit dat je diverse trainingen in de week mee doet.

Om een goede MMA vechter te worden is het noodzakelijk dat je de technieken uit de verschillende vechtsporten je eigen maakt.
Zoals het grondvechten met klemmen en verwurgingen uit het Luta Livre of het Aiki Kenpo Ju Jutsu, het trappen en stoten uit het Koryu Uchinadi Karate of het Kick boksen, het werpen en naar de grond brengen uit het Judo, worstellen en het Aiki kenpo Ju Jutsu.
Als je bij ons in de Koryukan Fight Factory traint in de diverse richtingen zul je een veelzijdig en succesvol vechter worden die zijn mannetje of vrouwtje zal staan in de cage en op straat.
Zoals je wel zult begrijpen kan niet alles in een keer en zal het wel tijd vergen om het onder de knie te krijgen.
Maar een reis om de wereld begint met de eerste stap, geniet van de reis en kom zo steeds dichter bij het doel, een goede vechter worden.

Veel succes.

MMA : Mixed martial arts, is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen, luta livre (grappling), judo, kickboksen, boksen, karate en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.

In wedstrijdvorm is van een echt vrij gevecht nooit sprake, dus ook niet in MMA. Buitengewoon gevaarlijk bekend staande handelingen zijn verboden.

MMA in verhouding tot andere vechtsporten
Veruit de meeste vechters hebben een achtergrond in het Thai - of kickboksen, Braziliaans Jiu Jitsu, Luta livre of Grieks-Romeins worstelen. Deze stijlen zijn het effectiefst gebleken. Karateka's of andere beoefenaars van 'traditionele' vechtstijlen zijn doorgaans minder succesvol vanwege de (vaak) te eenzijdige manier van vechten. Ook boksers zijn doorgaans weinig succesvol, omdat ze een te weinig gevarieerd repertoire in huis hebben.
Het grote verschil met "gangbare" vechtsporten is dat veel geoorloofd is, van stoot- en traptechnieken, elleboog- en knietechnieken, tot klem- en wurgtechnieken. Net zoals bij onder meer het boksen, wordt onderscheid gemaakt op basis van verschillende gewichtscategorieƫn en op basis van wedstrijdervaring. Een scheidsrechter, dokter en uiteraard de trainers uit beide kampen zien toe op een goed verloop van de wedstrijd. Hoewel de vechters vaak gehavend uit de strijd komen, vallen er zelden tot nooit zwaargewonden doordat de vechters in topconditie verkeren en vaak beschikken over een groot incasseringsvermogen. De wedstrijden duren meestal drie ronden (variƫrend van drie tot tien minuten elk) en worden niet zelden beslist door een snelle knock-out of tap-out.